Ingen ork

Just nu har jag ingen lust eller ork till att blogga överhuvudtaget.
Är sjuk och hängig, barn som bara bråkar från morgon till kväll så man är helt slut i knoppen.
Milo är inne i en ny utvecklingsfas så han både äter och sover dåligt men hur glad som helt till och från. Han vill jämt vara hos en och följa med en vart man än går. Seperationsångesten är väldigt påtaglig. Räcker man går 3 meter i från honom så börjar han skrika.
Tack och lov så är allt övergående.
Han har börjat knuffa sig fram så smått med fötterna nu, underbart, han ska bara komma på det själv med ha ha. Härliga påg.

På Torsdag är det Julfest med Julius klass, både släkt och vänner är välkomna, får se hur vdret blir för i så fall kommer min kära pappa dit.
Tyvärr så ses vi ju inte så ofta.
Hade gärna tagit körkort så man kunde köra till honom men man har inte ekonomin till det och ingen att övningsköra med tyvärr.

Så har även denna familjen drabbats av löss för snart 2 veckor sedan och igår körde vi sista avlusningen här hemma. Rekomenderar skarpt Linicin lusshampoo:




Och idag börja vi med Linicin Prevent spray för att förhindra lusangrepp. Vann det i en grupp på facebook förra veckan:


Nu återstår det att se om det fungerar. Neo och Trinity har haft det i håret idag


Annars händer det inte så mycket här hemma. Hallen och vardagsrummet är färdigmålade. Tar bilder på hallen i morgon om jag orkar.

Här har det snöat som jag vet inte vad och mer ska det bli.
Har ni med mycket snö??

Bjuder på ett par bilder jag tagit dessa dagar.






Istappar utanför vårt hallfönster












Ni får ursäkta den dåliga kvaliteten på bilderna. Tagna med min mobil.
Är relativt nöjd med dom trots allt =)

Nä nu får jag försöka göra något vettigt. Ta det lugnt och vila lite så man kan bli frisk är en idé. Ska ju stå på marknad i helgen.

My week

Ja men oj, hur ska man börja detta inlägget nu då??

Måndag, Julius gick till skolan i vanlig ordning.
Tisdag, Julius i skolan , Neo och Trinity på sina dagis. På eftermiddagen vid halv 5 var vi på BVC för influensavaccination på vår älskade lilla flicka
Onsdag, BVC tidigt som attans för extravägning av lilla Milo eftersom han inte gått upp i vikt p.g.a sina kräkningar. Han hade gått upp stadigt och fick beröm. Hans kräkningar har ju lugnat sig otroligt mycket sedan vi bytade ersättning till honom. SKÖNT.
Torsdag, blev otroligt stressad morgon. Julius skulle till vårdcentralen och ta nya prover och så ringde Trinitys ena fröken och sa hon skulle vara på dagis kvart i 9 för dom skulle gå på teater, en teater som även Neo skulle på. Jag och fröken kom överens om att jag mötte upp dom utanför folkets park här i byn (där teatern spelades) halv 10. Stressade till Neo´s dagis, lämnade honom sen gick vi till folkets park med Trinity och mötte upp hennes dagiskompisar där. Jobbigaste var väl att ta sig fram med en sulky i snön med en dotter som inte orkade gå ordentligt. Hon blir lite slöare i detta väder. Maken målade hallen (bilder kommer senare)
Fredag, lugnare dag med en myssjuk Milo.
Lördag, nä men oj det är ju idag hmmm. Bakat Lussebullar med barnen.
Har kommit omkring 3 dm snö under natten. Behöver jag säga att plogbilarna kör här som galningar?? Och maken är ute titt som tätt för att skotta undan snö eftersom det bara fortsätter komma snö hela tiden.
I morgon blir det nog bara adventsmys med hela familjen.

Nä ta och stryka gardinen som är tvättad och ett par dukar. Så det blir lite mer julkänsla här hemma. Har ju tyvärr inte så mycket julpynt.

Peace and Love my Honey´s

Hektisk vecka

Denna familjen har nu många bollar i luften.
IUP med Julius idag som maken är på väg till meed Julius, jalv 5 är det bvc för influensa vaccination med Trinity och i morgon bitti halv 9 ska jag vara på BVC med Milo för en extra vägning eftersom han inte gått upp i vikt p.g.a sina enorma kräkningar han haft innan. Och nu har/är han sjuk och får bricanyl vid behov. Han är mycket mycket bättre men inte helt frisk ännu. Även Julius är dunderförkyld men även han mycket bättre så han kan gå i skolan men ingen gympa eller simning för hans del denna veckan.
I morgon får det bli till att börja måla om i hallen, har ju äntligen fått hem mer färg.

Såhär ser det ut i vardagsrummet nu. Före och efter bilder:


Före



Efter

Och här kommer lite smådetaljer som vi fixat i vardagsrummet:









Så nu trivs man i vardagsrummet och mesta tiden av dagen spenderas där. LOVE it är helt underbart mysigt. Hoppas hallen blir lika mysig.


Sitter just nu och lyssnar på min favoritlåt. Eminen feat Rihanna med I love the way you lie. Slänger in ett inlägg med med videon i ett nytt inlägg. Håll koll på tjejen som är med, Megan Fox. Den hetaste tjejen just nu om jag får säga mitt. Hon ligger på delad första plats med Angelinan Jolie på min lista.

Love and Peace sweeetis

Fortsättning

Så ja, passar på att skriva lite nu medan Milo ligger för sig själv och leker på golvet innan han ska krypa i säng.
Han ska snart få sin medicin och så får den sjunka ner i magen en stund innan han får sin ersättning.
När han gått och lagt sig ska jag och maken titta på senaste avsnittet av ghost adventures och bara koppla av.

De andra tre barnen har redan gått och lagt sig. Dom lär ju sova gott i natt det är en sak som är säker.

Nu ha lilleman fått sin medicin likaså Trinity och Julius.
Dagen har verkligen gått i ett. Fullt ös sedan kl 5 i morse.

Nä dags att lägga en väldigt trött minison

Julius 8 år

Idag fyller min äldsta son Julius 8 år.
Blev ett litet kalas med släkten idag och han är super nöjd.
Han fick fina presenter som verkligen blev poppis hos honom ha ha. Min härliga unge.

Det fick bli som det blev eftersom både Julius och Milo är sjuka så det blev inte så mycket kakor som det brukar. mycket av tiden jag kunde använt till att baka har gått åt till att vårda mina sjuklingar ju.
Julius är dunderförkyld och varit hemma från skolan torsdag och fredag och Milo fick gå till doktorn i trosdags för sin hemska hosta och förkylning, vilket resulterade i att han fick Bricanyl utskriven.

Nä får ta min minsting, han är så trött, skriver mer senare.

Visa Emma i farten än en gång

Jaha, snart denna Onsdagen över den med.
På Fredag morgon ska man iväg på Willys och handla, sen blir det nog en tur till Maxi för skor och julstjärnor med. Plus att det blir en tur på IKEA med älskade Annika.
En heldag med Frugan min med andra ord ha ha.

Trinity skulle fått sin influensa vaccination idag men så blev inte fallet.. Till oss hade sköterskan sagt 13,00 men när vi kommer dit vid 13 så sa dom att vi skulle vara där 12. Suck säger jag bara. Så dom ska ringa oss i morgon så får vi troligen en ny tid.
Annars hade inte hänt så mycket. Blir till att börja måla vardagsrummet i morgon. Vill att i alla fall det ska bli klart innan Söndag då vi ska ha kalas för vår store kille som fyller 8. Måste ju baka med, får bli laktosfritt eftersom där kommer ett par som är laktosintoleranta och jag står inte och bakar 2 olika bara för den saken.

Milo verkar ha tänder på gång nu. Han äter knappt mer än på kvällen, han dregglas som attans och ska tugga på allt han hittar, även mina fingrar *aj*

Hoppas och ber att han slipper den fördömda hostan i kväll/natt. Den är olidlig för honom eftersom han vaknar av denna hosta. Och så får man inte ge så små hostmedicin heller. Tror att även det beror på tänderna.

Just nu sitter jag och surfar runt, barnen sover och jag tänkte se om jag orkar sitta uppe och titta på Grey´s som börjar om en stund.
Är helt slut egentligen ha ha, sånt är livet så småbarnsförälder.



Livet är ingen dans på roser det är en sak som är säker, oavsett hur mycket man önskar och drömmer om det.

Man tror som barn att livet är lättare som vuxen och som vuxen tycker man att det var lättare som barn och man önskar ibland att man vore ett igen. Så egentligen är livet inte lätt vare sig som barn eller vuxen.

Och det var dagens visdomsord.


Peace and Love honeypies

Söndag kväll

Jaha så var även denna dagen slut.
Fick sytt lite intressanta saker, ska försöka göra fler av detta.

Sitter just nu och dricker en kopp varmt och härligt te.
Köpte nytt te i torsdags som jag bara var tvungen att testa och jag är frälst. Det kallas för after eight eller choklad/mint te. Gott är det i alla fall. Rekomenderar det varmt.

Har lagt Milo till att sova. De andra tre sover redan sött i sina sängar/soffa. Milo somnade när han åt men vaknade av att pappa förde oväsen i källaren (vi har vår sovrumsdörr precis vid källartrappan)
Hoppas han somnar om snart.

I kväll händer väl inte så mycket. Gå och lägga sig tidgt eftersom man ska upp tidigt med tanke på Julius ska till skolan.

Nä, slösurfa lite till och dricka mitt te sen krypa ner i sängen.

Puss och kram omvärlden

FARSDAG

Idag är det farsdag och dagen har redan börjat med en massa bråk från mina barns sida. Väldigt tråkigt att dom sällan kan hålla sams.

Vill passa på att säga Grattis till min älskade pappa på fardag =)

I morgon börjar mix megapol att dra vinnarna av grabbplanet och jag hoppas och ber att pappa får komma med denna gången.
Tyvärr kan han inte få in den kanalen vilket är trist eftersom om hans namn blir draget så har han 5 minuter på sig att ringa in till dom =(
Jag får väl bosätta mig vid radion var morgon och skicka ett sms till honom direkt om jag hör hans namn.

Nä nu måste jag sära på mina äldsta söner innan dom slår ihjäl varandra

Helg

Jaha så var det ännu en helg, en helg närmare jul.
Var tar tiden vägen??
Om en vecka, alltså nästa Söndag blir min store Luns 8 år. Var tog dessa 8 åren vägen????? Någon som vet hur man stannar tiden??

I helgen har vi bara Trinity hemma. Milo är hos familjen Hansen denna helgen. Första gången vi lämnar bort honom under dessa 5 månader.
Julius och Neo ska vara hos sin farmor och farfar men är hemma under dagen idag eftersom dom skulle städa då som ska ha middag senare i eftermiddag.

Natten har väl inte varit den roligaste, vaknade titt som tätt av mardrömmar.
Har börjat få det ganska ofta vilket tär på en ganska bra. Vissa är värre än andra och vissa kommer jag ihåg och andra inte.

Blir till att städa och tvätta idag plus jag ska sy lite tänkte jag. Har lite idéer som jag ska testa.

Nästa vecka ska vi börja måla om i hallen och vardagsrummet. Vill ha det gjort innan första advent, så man slipper ta ner gardiner och så sen.

Nä ta och göra lite nytta. Kanske ta barnen till lekplats senare.

Testpilot

Igår anmälde jag mig till att bli testpilot till Arlas nya smaksatta grädde, bara hoppas att man kommer med. Låter enormt intressant tycker jag. Och jag som älskar att testa nya saker och smaker när det gäller mat.



Arla vispgrädde choklad



Arla vispgrädde Jordgubb

Så goda dom ser ut att vara.
Ni kan anmäla er ni med på denna sidan: http://smartsontestpilot.se/arla-smaksatt-vispgradde/bli-testpilot/


Örk fullt ös

Var på BVC igår med Milo. Gick väl sådär egentligen.
Han hade inte växt så mycket, kanske han stannar till lite i växten så han inte är rent för mycket längre än sina jämnåriga ha ha.
Vikten var inte alls bra, han hade inte gått upp så bra i vikt utan han hade gått ner vilket inte är bra. Men inte konstigt med tanke på hans kräkningar.
Troligen tål han inte Babysemp längre. När han hade ätit det så tog det 1-2 timmar sen kaskadkräkte den lille stackaren tills det bara kom klar vätska =( mammas prins.
Nu har vi gått över till NAN igen och än så länge funkar det, han har dock bara fått tre flaskor. Vi ska även ge honom mer vanlig mat än ersättning och lägga i extra fett för hans vikt.
Fått tid för en extra vägning.

Han fick 2 vaccinationer med igår så idag har han lite feber.

Hipp hipp hurra för vår lilla Milo idag som blir 5 månader.

Nästa vecka ska vår tös ta influensavaccinet, tyvärr ett måste. Nästa vecka är ganska fullspäckad, IUP samtal med Trinity samt ett annat möte ang Trinity på dagis, plus jag måste baka som en galning då Juluus fyller på Söndagen. Fullt upp med andra ord.

Nä nu får jag titta till min lille febrige Prins

Kärlek

Tänk egentligen så mycket kärlek en människa kan ha inom sig som man inte kan få utlopp för.
Kärlek som man inte kan/vågar visa av rädsla för att bli sviken.

Jag själv visar mest kärlek för mina barn eftersom jag vet att dom kommer finnas där för resten av mitt liv, men för andra har jag väldigt väldigt svårtr för jag är enormt rädd för att bli sviken av de som står mig närmast. Jag har underbara vänner , underbar familj, underbar pappa och en underbar make som jag älskar mer än något annat men jag vågar inte visa det.
Har man blivit sviken gång på gång på gång under sitt liv så vågar man till slut inte visa kärlek mer än lite av allt man har.
Jag försöker ändra mig på den punkten, försöker visa så mycket kärlek jag bara kan men det tar stopp, spärren sätter stopp.

Oavsett om jag visar det eller inte så älskar jag er alla något så otroligt mycket. Ni vet själv vem ni är.



Jadda jadda jadda inget vettigt denna gången heller

Då är man tillbaka i vardagen igen.
Höstlovet är slut och Julius är tillbaka i skolan, Trinity och Neo ska till dagis i morgon som vanligt.
Ska försöka ta oss till vårdcentralen i morgon eller torsdag för att lilla fröken vår ska få influensavaccinet. Ganska viktigt för hennes del som har enormt nersatt immunförsvar.
Har en läkare som ska ringa idag ang Julius provsvar, höra med henne så om vaccinet ska tas hos distrikssköterskan eller uppe på vårdcentralen.

Tyvärr är det mycket att tänka på när man har svårt sjuka barn (vi har visserligen bara ett) men man är så inne i det så man tycker verkligen inte det är jobbigt.
Hon är pigg och mår bra det är det viktigaste.

Idag har vi lilla Felicia här hemma och busar med Trinity och Neo, hennes föräldrar jobbar och hon går precis som mina barn bara 15 timmar i veckan på dagis.
Som tur är så leker dom fint tillsammans.

Funderar på om man ska ta Milo och krypa ner i sängen och sova en stund. Han måste först få mat givetvis ha ha.
Tänka sig att min lille Prins blir 5 månader på fredag. Oj oj oj.

Nä ge Milo mat sen lägga honom.

Has det gött vänner

I´m back

Kunde inte hålla mig borta från bloggandet ha ha. Det är något beroendeframkallande eller något.

Ja ja wtf, måste väl ha någon hobby eller??
Har 4 trötta änglar här hemma, härligt när dom är så trötta så dom är gnälliga.
Trinity ska inte sova än med tanke på att hon ska ha sina mediciner, skulle vara illa om man glömmer dom.

Just nu sitter jag och verkligen verkligen vill till Ullared.
Julius fyller år om 2 veckor så jag vill köpa presenter till honom plus julklappar till alla som man ska köpa till.
plus att jag vill till IKEA och köpa julgardiner m.m. Behöver köpa julstjärnor till fönsterna. Våra vi hade innan har gått sönder.

Blir att fira jul med familjen Hansen i år, kan bli mysigt eftersom det är en helt underbar familj.

Igår anmälde jag min pappa till grabbplanet på mix megapol så jag hoppas hoppas han kommer med denna gången. Anmälde honom sist med men då kom han tyvärr inte med. Håller tummar och tår =)

Nä jag får väl sluta och tråka ut er för denna gången.
Ska lägga barnen om en stuund sedan ska jag och maken titta på Ghost Adventures.

RSS 2.0